Сауни, лазні та комплектуючі

Історія сауни

У стародавніх турків, римлян і навіть індіанців існував обряд очищення тіла, яке супроводжувалося сильним потінням тіла.

Ці звичаї в різний час та в різних народах світу були різними. Це залежало від клімату та природних особливостей краю.

В Індії цей обряд проводився одночасно спалюванням насіння дикої коноплі. При цьому процес потіння та очищення тіла відходив на другий план, оскільки людина перш за все отримувала задоволення від наркотичної дії.

У Росії ж розжарювали до червона кинуті в піч камені, а потім скинувши з себе одяг, оббризкували себе квасом, хлестали себе березовим віником, потім виливали на себе ковдра крижаної води і після всіх процедур прийому лазні оживали знову. І що найголовніше ніхто їх не змушував проходити такі катування. Робили це з власної волі і все заради очищення тіла, але ніяк не заради мук. Чужаки з подивом дивилися на такий обряд росіян, коли вони парилися в лазні і дивувало їх найбільше, що все це робилося заради очищення свого тіла.

Для новгородців такий обряд був звичайнісіньким і щоденним. Курні лазні - це лазні без труби, побудовані ще в ті далекі часи, збереглися і досі. В них миються і донині. Окрім очищення тіла у такій лазні, людина ще й зцілюється від багатьох хвороб.

Такий метод банних процедур існує у фінів та шведів. Такі сауни-землянки можна побачити у наш час у багатьох туристичних готелях. Користуватися такими саунами можна в будь-який час, тому що двері їх відчинені завжди для всіх бажаючих отримати заряд енергії на цілий день.

Робочі години

  • ПН 09:00 - 17:00
  • ВТ 09:00 - 17:00
  • СР 09:00 - 17:00
  • ЧТ 09:00 - 17:00
  • ПТ 09:00 - 17:00
  • СБ/НДЗАЧИНЕНО

Контакти

Адреса:
м.Київ вул. Набережно-Корчуватська, 136

Телефони:
Відділ продажів: (050) 834 -11-77
Начальник виробництва: (067) 244-86-63

E-mail:
130474@ukr.net